Naših 20 let

Naših 20 let smo članice Društva podeželskih žensk Bučka poimenovale prireditev in publikacijo, ki smo jo izdale ob 20 letnici delovanja našega društva. 

V soboto, 25. januarja smo pripravile sebi, našim domačim, bivšim članicam, sponzorjem, donatorjem in predstavnicam okoliških sorodnih društev slovesno prireditev, ki smo jo pripravile same, tudi povezovalka programa je bila naša članica Karmen. Za kulturni program je poskrbelo kulturno društvo. Nastopali so Bučenski ramplači, ljudske pevke Čebelice in recitatorka Erika, ki je prebrala dve recitaciji, ki jih je napisala naša članica Tončka Pavšič. Našemu povabilu se je odzval tudi župan občine Škocjan, g Jože Kapler, ki nam je v imenu občine predal priznanje za 20 uspešnih let ohranjanja in razvoja lokalne kulinarike. Podpredsednica Zveze kmetic Slovenije ga. Nežika Režek nas je tudi pozdravila v imenu zveze in predala priznanje za 20 let delovanja. Prireditve se je udeležil tudi predsednik KS Bučka Tomaž Marjetič in Cvetka Lavrič, svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na KGZS Novo mesto. Med kulturnim programom ob nežnih zvokih citer izpod prstov Tanje Zalokar, smo našima dvema članicama podelile priznaje društva za 10 let dela v društvu in trinajstim članicam za 20 let dela v društvu.  Kulturni program so obogatili tudi učenci podružnične šole na Bučki, ki sestavljajo pevsko skupino Bučenski slavčki.  

Publikacijo z naslovom Naših 20 let, ki zajema kar 78 strani, je predstavila naša članica Jelka, ki je tudi urednica. V tej publikaciji smo predstalive delo društva po letih, ki je obogaten z več kot sto slikami. Nazadnje so predstaljeni tudi vsi dosežki naših članic, ki so jih dosegle na raznih tekmovanjih. 

Da delamo dobro in da smo s svojim delom in uspehi prepoznavne pove dejstvo, da so nam poleg naših domačih društev in članic podeželskih žena Škocjan, četitale tudi predstavnice društev izven meja naše občine. Tako so nas s svojim obiskom počastile iz Bizeljskega, Dolskega, Bele Cerkve, Šmarjete, Tržišča, Žužemberka, Rake, Dolenjskih Toplic, Mirne Peči in Novega mesta. 

Večer smo zaključile ob potici, šarkljih, rogljičkih, pecivu in kruhu, ki smo same pripravile, ker pa rojstni dan ne more biti brez torte, smo si le to omislile malo drugače, saj smo si zaželele mesno torto, ki je bilo delo ga. Branke Matko. 

Vsem, ki ste ta večer pomagali kakor koli sooblikovati, se še enkrat zahvaljujem. Hvala in iskrene čestitke ob tem jubileju tudi vsem članicam, saj vsaka po svojih močeh dopolnjuje podobo društva. Ob tej priložnosti vabim dekleta, oziroma vse ženske, da se nam pridružite v društvo, da bomo večje, še močnejše in uspešnejše v naslednjih 20 letih.

Sponzorji , ki so nam pomagali, da smo lažje izpeljale prireditev so: Občina Škocjan, AB Metal d.o.o., Avtoprevoznoištvo in gradbena mehanizacija Matjaž Novak, RSTM računovodske storitve d.o.o., KZ Sevnica, Zavarovalnica SAVA, Kulturno društvo Bučka, Turistično društvo Bučka, Lončarstvo in keramičarstvo Kržan. 

Vsem še enkrat hvala.

Vida Gros

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • DSC_0966
  • DSC_0893
  • DSC_0884
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA